Kan da?

Verwarming in een veranda, en zeker een woonveranda, maakt dat u een aangenamer klimaat en sfeer bekomt. Het verwarmen kan gebeuren met een warmtepomp die in de zomer eveneens als airco kan dienen, maar ook verwarmen met een kachel, pelletkachel, gashaard of vloerwarming is mogelijk.
Dat kan zeker! Zonwerend glas is een type beglazing dat wordt voorzien van een zonwerende coating. Zo voorkomt u dat uw woning zomers wordt omgevormd tot een broeikas en kan u tegelijkertijd toch nog genieten van binnenvallend zonlicht. Dit maakt dat zonwerend glas ideaal is voor ruimtes die op een zonnige dag snel durven op te warmen.
Screens in de veranda, kan da?
Screens zijn een stuk dunner dan rolluiken en daardoor makkelijker weg te werken. Het zijn geperforeerde doeken die zowel zonnestralen als warmte buiten houden, terwijl u toch het zicht naar buiten niet verliest. Door de warmte buiten te houden kan u het verbruik van een airco overigens enorm beperken. Zonwerende screens hebben dan weer een langere levensduur.
Enkel wanneer u raamwerk wilt plaatsen in een veranda, kan het lonen om te kiezen voor verluchtingsroosters zodat u toch steeds voldoende verse lucht in huis krijgt. De lucht komt op een natuurlijke wijze binnen door spleten tussen het rooster, dat u overigens manueel open of dicht kan zetten. Veel planten in uw veranda? Dan is een ventilatierooster zeker aan te raden om geen condensatie aan de binnenkant van het raambeslag en het glas te krijgen.
Dit is mogelijk maar niet echt aan te raden omdat u rechtstreeks van buiten naar binnen komt met vuile voeten en omdat parket heel gevoelig is voor vocht en temperatuurverschillen. Wilt u toch graag een parketlook? Dan zijn parkettegels, die bijna identiek zijn aan houten parket, een perfecte oplossing.
Het is perfect mogelijk een keuken te intrigeren in uw woonveranda. Zo creëert u een aangenaam buitengevoel tijdens het koken. Voor het plaatsen ervan hebt u overigens geen architect of bouwvergunning nodig, enkel een meldingsplicht. Bovendien is een veranda plaatsen minder bouwwerk dan andere werken, zodat deze op een kortere termijn kan worden geplaatst en u ook kan rekenen op een grotere aftrekbaarheid en premies.

Vragen over verandabouw?

Aarzel niet om Werner te contacteren Vraag advies of +32 11 35 07 82

mogelijkheden veranda

Vertel ons uw wensen

Voorstel op maat

Performante
uitvoering

Vertel ons uw wensen

We komen graag bij u langs voor een verkennend gesprek waarbij we uitgebreid naar uw wensen luisteren. Hierna gaan we over tot een precieze opmeting. Enkel zo kunnen we uw droomveranda realiseren.

Voorstel op maat

We gieten uw wensen in een offerte, helemaal op uw maat.
Bovendien voorzien we u reeds op dit moment van een compleet uitgewerkte 3D-tekening zodat u meteen een goed zicht krijgt op uw nieuwe woonruimte.

Performante uitvoering

Bent u overtuigd? Perfect, dan kunnen we aan de slag gaan! Onze ervaren vakmensen zorgen voor een correcte realisatie, afgewerkt tot in de puntjes.